Sunday, September 22, 2013

Lidt sker der...

... på strikkefronten. Men det tager laaaannnnggg tid at få det færdigt i disse dagen. Heldigvis betyder det ikke, at jeg ikke får nye idéer og projekter. Slet ikke. Så stay tuned, selvom der ikke sker det helt vilde på bloggen lige nu.

Vi er slet ikke efterårsklar her i familien. Jeg er så fuldstændig tåbelig, når det kommer til indkøb og planlægning af den forestående sæson. Jeg opdager, at de mangler gummistøvler den dag, det regner, og det der med flere måneders planlægning forinden, det kan jeg slet ikke finde ud af. Desværre.

Ikke desto mindre så mangler Ea sådan cirka.... ALT. Som alle andre børn, så vokser hun vild og tovlig, og underligt nok kommer det stadig som et chok, når det går op for mig, at hun ikke kan passe sit tøj fra sidste vinter! WTF ;)

Huen har jeg strikket i to tråde Drops Alpaca. Mums. Vamset, blød og lækker. Nu krydser jeg for, at hun gider at gå i den. Hun har deklareret, at hun elsker sin lyserøde spidshue i fleece (et desparat-panik køb fra sidste år (apropos dårlig planlægning)), så alpaca huens fremtid er uvis. Men jeg er vild med den, og den var skøn at strikke. Opskriften kan findes her. Og så er der jersey huen, som mange nok har set rundt omkring derude. Min version er ret baggy og sidder ikke fuldstændig tæt til om hovedet.

Vinterstøvler Overgangsstøvler fra Angulus til begge piger. Umas kostede kun 350, sikkert pga. farven, men de klæder hende, så det er rent win win ;).

Cardigan til Uma. Opskriften er fra sådan et lille hæfte fra Hjertegan for deres garn Exclusive Alpaca, som cardiganen også er strikket af. Det er så skønt og lækkert og tilmed økologisk.





Friday, September 6, 2013

copycat projekt potentiale

Stella Mccartney. Ugler og patent. What's not to like



Babytæppe

Som kompensation til det forgående, semiuforståelige indlæg, kommer her noget langt mere interessant.  Umas babytæppe, som egentlig er Eas. Det tog mig sådan cirka et par år at få det færdigt. Jeg har på det seneste beundret en del smukke babytæppe out there. Bl.a. her og på IG, hvor både Christina og Cecilie fremviser deres.

Mit er lige ud ad landevejen. Man starter med 3 masker og tager 2m ud på hver anden pind. Afsted det går i ret. Og på et tidspunkt, når det er passende vender man om og begynder at tage ind. Det er strikket i Hjertegarns, økologiske Exclusive Alpaca, som jeg efterhånden har strikket rigtigt mange ting i. Det er blød og lækkert, og glider med lethed over pindene. Desværre er farverne ikke de bedste, men grå og råhvid er perfekte. Uma fik ikke brugt det helt vildt, da hun er født i maj men nu bruger vi det i klapvognen, og der passer det perfekt.

Det er så hyggeligt at strikke et babytæppe. Og så er det meget overskueligt, selvom det tog mig meget lang tid. Det næste tæppe jeg vil strikke er dette. Smukt.



***

Kender I det. Man tænker på noget hver eneste dag og alligevel får man det ikke gjort. Sådan har jeg det med bloggen i øjeblikket. Jeg har en masse på hjertet og ville ønske, at jeg kunne så skriblet lidt mere ned her på nummer99. Men af en eller anden grund (der er mange), så når jeg aldrig til det i tidsrummet engang efter kl. 20, hvor ungerne snorker og opvaskemaskinen fyldt. Jeg tror jeg skyder skylden på arbejdet og på matematikken. Og på det faktum, at jeg hellere vil strikke. Holy Moly. Gid jeg var rig. Gid jeg havde en aupair.

Kender I det. Det at arbejde giver frihed. Ikke kun økomisk. Et arbejde er et frirum, hvor man kan tilsidesætte børnenes behov og fokusere på sig selv. At arbejde driver dig og giver dig selvfed tilfredsstillelse. Lige nu føler jeg seriøst, at jeg brug for sådan et arbejde...

Og så har jeg brug for min fritid. I frustration over altid at føle at jeg tilsidesætter noget eller nedprioritere, eller bare ikke får noget gjort, har jeg besluttet mig for frigøre mere tid til at dyrke MOI. Jeg stiller i forvejen høje krav til Mio med arbejdssrejser og efteruddannelse, og nu beder jeg ham dælme om mere tid. Hvor forkælet kan man være?

Men kender I det. Man har titusinder af projekter. Sy. Strikke. You name it. Og det kræver en fridag at få symaskine frem, og dem har jeg ikke mange af. Jeg starter syning på mandag og ved I hvad. Jeg kan næsten ikke vente. 3 timer hveranden mandag.

Og så må jeg have gang i en strikkeklub. Kender I nogle her i Århus eller findes der mon nogle jeg kan joine?

Undskyld for dette ekstremt ustrukturede og rodede indlæg. Jeg ved ikke lige, hvad jeg ville med det.
//Nina