Tuesday, August 20, 2013

From Berlin with love

3 stk billeder fra Berlin. Var har nu nok taget 12 billeder i alt. Det var ikke fordi vi ikke så noget eller oplevede noget. Men af en eller anden grund, kom kameraet ikke rigtigt frem. Iphone go home!

Billedet af Mio og Ea, der går på et grønt areal er fra Tempelhofer Freiheit. En nedlagt lufthavn midt i Berlin og bestemt et besøg værd.



whatup?

I ved nok, det der med at alle siger, at småbørnsfamilier har så travlt...? Det koster det med bolig, bil, børn og banklån og 2 x fuldtidsarbejde + 2 x fuldtidsinstitutionsbørn får det hele til at gå lidt stærkt. Herhjemme er det ikke anderledes. Nu post-to-uger efter sommerferien, kører vi atter på fulde drøn. Nogle gange kan jeg undre mig over, hvordan det hele bare klapper. Aflevering, afhentning, pendling, madlavning, ja selv pigernes eftermiddagssnackskål er særdeles rutinepræget og forudsigelig.

Man siger at vores generation vil det hele. Familie, karriere, kærlighed, fritid, ferie. Mon det er derfor flere og flere går ned med stres? Jeg har det imidlertid helt fint, og jeg klager ikke over vores travle hverdagsliv. Jeg ville bare ønske, at der var 5 timer mere i døgnet. Så kunne jeg få nørklet lidt, syet lidt og måske taget mig en lille lur.

Bare en halv time.

Og lavet lektier. For jeg er startet på VUC. Jeg skal opgradere mit gymnasiematematik, så jeg kan tage nogle HD fag. Og så har jeg tilmeldt  mig syning på FOF. Og så skal jeg snart i gang med noget yoga.

Overskuddet må findes i effektiv kalenderplanlægning.

Thursday, August 15, 2013

Perlestrik

Så kan jeg langt om længe krydse denne af på min liste over ufærdige projekter. Det er næsten skammeligt, så lang tid det har taget mig, og tro det eller lad være, så manglede jeg kun 10 masker. Eller rettere jeg løb tør for garn 10 uaflukkede masker for tidligt, og det krævede lidt arbejdsindsats og ikke mindst strikkegejst, at trævle op og strikke den ene ribkant igen. Ja pyha der skal ikke meget til at slå mig af pinden ;))

Men heldigvis lykkedes det mig, og Uma kan nå at få lidt glæde af cardiganen inden vinteren igen banker for døren. Den er nemlig strikket i bomuldalpaca og meget sommerlig. Garnet, som er lys orange, er fra garnudsalg og super dejligt at strikke med. Er normalt ikke til bomuld, men ulden i dette garn gør det mere elastisk og langt blødere.

Også en sidste lille detalje: jeg har strikket uden opskrift, hvilket jeg normalt ikke gider, men opskrift på en perlestrikket cardigan i dette garn, kunne jeg altså ikke lige finde.