Friday, April 26, 2013

Til mig

Som alle mine projekter p.t. så har denne sag også været vildt langt tid under vejs. Med et helt almindeligt 8-16 job, små børn, tøjvask og alt det andet, så synes jeg virkelig, at det er svært at finde dedikeret tid til hobbyen. Strikketøjet kommer dog frem hver aften, men på det seneste er det også gået super langsomt. Men det er nu alligevel lykkes mig at færdiggøre denne tunika/kjole ;)



Sunday, April 21, 2013

16/52

Ugens billeder af en super træt Ea, der er begyndt at springe luren over. Men ofte falder hun i søvn før aftensmaden og sover indtil næste morgen.

Uma kravler op af Trip Trap'en. Det er til at blive vanvittig af. Vi har sat den fodbrættet ned, så hun ikke kan tage fra med benene, men det har ikke hjulpet. Hun kan stadig sagtens klatre ud af stolen. Jeg har et par gange ikke været opmærksom, og hun kravler over på bordet. What to do?



Sol=gul

Jeg har nydt solen i weekenden, spist koldskål og hygget mig med strikketøjet - en forårshue til Ea. Men muligvis får hun slet ikke brug for den, hvis det gode vejr ellers forsætter. Jeg har også klippet til en Centilong jakke i gul med mærkeblåt foer. Jeg synes måske, at den er lige flashy nok til Eas øvrige garderobe, men al den sol har fået mig til at se gul ;)






Thursday, April 18, 2013

Sol sol kom igen solen er min bedste ven

Jeg syede en sommerhat til Ea sidste år ud fra Elsebet Gynthers klassiske mønster. Den er en anelse for lille i år, så jeg skal have syet en ny, men modellen er super fin.


Sunday, April 14, 2013

ah weekend

Dejlig weekend uden en masse aftaler og planer. Begge piger er endelig raske. Uma tog sig en tur og var hjemme alle dage i sidste uge. Føj, hun har haft det dårligt, hvilket også kan ses på ugens billeder. Ea er heldigvis i hopla, og det har bare været skønt for hende at komme tilbage i børnehaven, selvom det også er hårdt at starte op efter påskeferie og sygdom.





Saturday, April 13, 2013

Mere jakke

Wuhuuu jeg nu mangler jeg kun indvendig ærmesøm, som jeg faktisk er lidt usikker på, hvordan man laver. Jeg mener Line sagde, at man skulle bruge 3 cm skråbånd. Det giver god mening, da man jo ikke vil have, at syninger bevæger sig for langt ud på ærmerne. Men lige meget hvor meget jeg klipper sømmen ned, kan jeg ikke få skråbåndet til at dække. Er der nogen der ved hvordan?

Arhmen altså jeg har gjort det helt forkert! Skråbåndet skulle jo selvfølgelig bare dække sømmen som Line skriver i kommentaren. Nu har jeg klippet i det, så det er for sent... øv bøv for irriterende. Især også nu, hvor jeg faktisk synes jeg så helt smart ud ;). Det går nok.

Uanset så er jeg så godt som færdig, så her kommer et par billeder.







Maskinproblemer




































Her kommer lidt et nørdet indlæg. Feel free til at springe over, hvis det keder dig ;)

Den første symaskine, jeg syede på, var min mors oldnordiske Pfaff i støbejern. Min mor syede en del tøj til mig, da jeg barn, mest om sommeren af en eller anden grund. Det var en symaskine, der fungerede udmærket til min mors behov, men så heller ikke mere. Da jeg flyttede hjemmefra fik jeg i gave en brugt/gammel maskine fra et mærke, jeg pludselig har glemt hvad hedder, men lad det nu ligge ved navn Ricard. Min mor købte den i den gamle symaskinebutik Guldager & Sønner, som stadig ligger i Ryesgade i Århus. Jeg var helt oppe at køre over at have fået min egen maskine, og den blev også fragtet hele vejen med bus til Paris, hvor jeg boede et par år efter gymnasiet. Og tilbage igen. Den var tung som bare helvede, i støbejern selvfølgelig, og kufferten til maskinen var bare mega upraktisk. Men den kunne lige ligge under min sovesofa og optog ikke plads på mit mikro klubværelse, hvor jeg boede, da jeg kom hjem fra Paris og begyndte at læse.

For et par år siden blev den dog udskiftet med en ny computerstyret Brother Innovis 30, som blev sponsoreret af mine forældre og Mio. Den fedeste gave. Tidligere havde jeg fået en overlocker i kandidatgave, så nu var jeg virkelig godt kørende med spritny overlocker og symaskine fra Brother. Og begge dele har kørt upåklageligt lige ind til Marapytta workshoppen. What! Jeg har nu fundet ud af, at det spolehoved jeg brugte var en lille bitte (vi snakker en millimeter) smule smallere end alle de øvrige spolehoveder. Jeg tror det er en fabrikationsfejl for, når jeg skifter undertråden med en anden spole, syer maskinen helt fint. Det havde jeg selvfølgelig ikke tid til at undersøge til workshoppen, så jeg lånte fluks en Pfaff, som der var mange af i lokalet, som Line havde lejet. Det var en ældre maskine, men syoplevelsen var markant anderledes. Der var sgu bare mere gods og tyngde i Pfaff'en. 

Nå. 

Den sidder stadig i mig. Følelsen af at jeg må have en anden symaskine. En Pfaff. Egentlig er det super forkælet, når jeg nu har en super symaskine, som jeg som udgangspunkt er glad for. Min mormor, som jeg tidligere har skrevet om her og her, ville ryste på hovedet og fortælle mig, at hendes maskine altså holdt i 30 år, og det samme gjorde hendes røremaskine. Nej, hun ville faktisk nok ikke sige det, for sådan var hendes personlighed ikke, men hun ville i hvert fald tænke det! Hvorfor skifte noget, der fungerer? Og nu er det heller ikke fordi, vi svømmer i penge herhjemme. Med førstegangshus, SU-lån, 2 børn i daginstitution, og alt det løse, må jeg nok sige at vi ikke bidrager særligt meget til forbrugsfesten. 

What to do? 

Jeg ringede til Guldager & Sønner i dag og præsenterede min problemstilling. De havde travlt og ville vende tilbage. Men de ringede aldrig, og jeg måtte ringe tilbage og forklare det hele én gang til.  Endelig kom ejeren til telefonen og endte med at sige, at han ville bytte min Brother lige over med en brugt Pfaff à la Pfaff 6122. Han havde ikke én lige nu, men inden for de næste 14 dage, ville han ringe. Han mente, at jeg skulle have én, der var produceret i Tyskland og ikke i Kina, som de helt nye maskiner åbenbart er. Det vigtigste er, at den har deres overtransportør. 

Skal?

Skal ikke?

Er det en mega dårlig deal, eller hvad? Der også den mulighed, at jeg sælger Brotheren og køber en ny Pfaff, Line anbefalede Select 3.0, men det får jeg næsten dårlig samvittighed på forhånd. For det er altså ret forkælet.

Hvad syer I på, og hvad foretrækker I? Går I efter mange funktioner, features og ekstraudstyr eller er hestekræfterne det vigtigste?

Wednesday, April 10, 2013

mormor ting

Min mor og hendes søskende har delt boet. Huset er solgt, og tilbage er vi så med minder om skønne stunder og min mormors lattermildhed og ubetingede kærlighed. Allerede året inden hun døde, og et par måneder inden min morfar døde, havde de fire søskende tømt det store hus på landet og flyttet min mormor og morfar i et mindre hus uden trapper, have og vedligehold. I denne forbindelse fik de ryddet ud, og langt de fleste ting blev fordelt mellem de, der var interesserede. Nu et år efter min morfars død, er der blevet ryddet og tømt i hjemmet. Denne gang skal alt væk for den lille ældrebolig er på ny lejet ud, og min mormor og morfar er begge væk og borte.

Langt de fleste ting blev fordelt mellem min mor og hendes søskende, men jeg var alligevel så heldigt, at overtage et par ting, som betyder super meget for mig. Jeg har arvet min mormors gamle syskrin, et smukt guldarmbånd og en strikkebog, som hun har strikket fra til både børnebørn og oldebørn.






Tuesday, April 9, 2013

Jakken

Nå. Jamen. Altså. Min jakke blev ikke færdig. Og det var selvom jeg hverken fik spist eller tisset den første dag. Tiden fløj med fingrene i muldet, men ak suk og ve, jeg var ikke hurtig nok. Det skal så lige siges, at jeg havde lidt maskinvanskeligheder. Af en eller anden grund ville min to år gamle Brother ikke sy pænt, men heldigvis kunne jeg låne en Pfaff, som kørte super. Alligevel mangler jeg stadig lommer, indvendig ærmesøm, kanten i ærmerne og halvdelen af kantbåndet. Fandens også!

Jeg slappede mere af på andendagen, hvor der også blev tid til hjemmelavet Gåsebryst efter sigende fremtryllet af Karen Klarbæks mor. Helt fantastisk.

Til noget mere jakketeknisk. Jeg er sindsygt stolt af, det jeg har syet. Det er langt fra perfekt, men detaljerne og finish'en på jakken er så lækre, at jeg på ingen måder tror, jeg kunne have syet det uden Lines hjælp. Nu skal den bare være færdig.

En helt anden ting er stoffet. Da jeg bestilte stoffet, Pebber, på shaukat.co.uk synes jeg det var mere gråt end grønt, men rent faktisk er det lige omvendt. Derfor passede det indkøbte grå foer ikke, og jeg måtte tilkøbe 2 meter beige foer, som egentlig bare gjorde farveindtrykket af jakken lidt fesent. Jeg troede egentlig bare, det ville være diskret og lidt mindre flashy, men den blev nok lidt for anonym. Dertil kommer at jeg nok bare ikke passer til Liberty looket. Jeg ligner sgu en japaner i kimono! Derfor burde jeg have vidst bedre og holdt mig til en ensfarvet jakke, som dels ville klæde mig bedre, og dels øge chancerne for, at jeg så rent faktisk kommer til at bruge jakken. Jeg har lovet mig selv, at den næste jakke jeg syer, skal passe ind i min garderobe ellers er det no go.

Selve Marapytta workshoppen var super hyggelig og super intens. Alle var fokuserede og arbejdede sig systematisk frem mod slutproduktet. Stemningen var rigtig behagelig og dygtige Line delte ud af tips og tricks. Tænk at være så dygtigt til et håndværk.

Jakken skal I nok få at se. Jeg håber jeg får lidt tid i weekenden.



Monday, April 8, 2013

weekendrecap

Sidste uge var helt crazy. Og så startede den jo først rigtigt tirsdag. Jeg er så (u)heldig, at jeg af og til må rejse i forbindelse med mit arbejde og denne gang skulle jeg 3 dage til Italien og Tyskland. Mio startede arbejde op tirsdag efter orlov siden jul, så min mor tog Ea. Hun var kortvarigt afsted onsdag men feberen fik comeback, og vi holdte hende hjemme resten af ugen. Jeg sad i Italien og kunne ikke rigtigt gøre så meget alt i mens Mio knoklede løs derhjemme med sygdom og morlængsel.

Og så skulle jeg jo på den længe ventede Marapytta workshop i weekenden (fortjener vel sit helt eget indlæg, tror I ik?). Selvom det har vært planlagt i et stykke tid, kunne jeg ikke se mig bort fra en smule dårlig samvittighed både over for Ea og Uma men i den grad også over for Mio. De overlevede alle 3 og det samme gjorde jeg ;)

Weekenden sluttede i ro og fred med en tur på Aros og aftensmad på Kowloon, en thailandsk restaurant (to steder vi kommer en hel del ;)). Og da vi kom hjem fik Uma feber. Hurra for fleksible arbejdspladser med masser af lockoutramte forældre for nu er vi hjemme med sygt barn. Igen.



Sunday, April 7, 2013

14/52

Er der virkelig allerede gået en uge? Var jo lidt sent på den med billederne i sidste uge, så det forklarer det. Her er de: Ea nyder weekenderne og ved udmærket, at man har helt særlige rettigheder, når det bliver fredag. Bl.a. med dyne og madras i stuen. Uma stortrives i vuggestuen og laver masser af spas og sjov. Se billederne her på denne side.

For øvrigt så har jeg købt sengetøjet til Ea her. Det er simpelthen så kært.

Saturday, April 6, 2013

addicted

Jeg har for nyligt gen-opdaget cheesecaken. Min første minder er ostelagkagen med kirsebærhusblas på toppen, som man stornød i firserne. Senere blev den vist bandlyst pga. salmonella i rå æg, og siden har jeg bare ikke set noget til den. Måske er det også noget at gøre med, at jeg er blevet voksen. Er cheesecake en voksenkage? Jeg synes i hvert fald ikke Ea bider på, og hun er absolut ikke kræsen, når det gælder kager. Men nu er den her altså. Tilbage i mit liv. Og thank god for det, for hold da op hvor smager den altså bare helt fanastisk. Lidt Google og Instagram kunne hurtigt konstatere, at cheesecake ikke bare er cheesecake. Den kan være bagt, med æg eller ubagt, uden æg. I nogle er der fløde, i andre er der creme fraiche, og hvor nogle bruger almindelig flødeost, foretrækker andre marscapone eller ricotta. Anne anbefalede mig denne, som jeg helt sikkert også skal prøve. Men jeg endte med den bagte version.

Det var i sidste weekend, at jeg så endelig fik mulighed for at bage den famøse cheesecake, idet min svigerfar og Vivi kom på besøg. Så det var en super anledning (undskyldning) for at lave den. Jeg fulgte til dels denne opskrift fra Ude og Hjemme, men endte alligevel med at justere den lidt. Here goes:

300 g Digestive kiks (i dette tilfælde Remas fuldkornskiks, og de var altså rigtigt lækre)
120 g smeltet smør
2 pakker Philidelphia ost, original
2 små bægre creme fraiche 38%
150 g sukker
2 æg
1 vaniljestang

Knus kiks og bland med smør. Jeg maste kiksene med en kagerulle, og det gik fremragende. Fordel massen i en springform og tryk det fast mod bunden af formen.

Flødeost blandes med æg, 90 g af sukkeret og kornene fra en halv stang vanilje og blandes til en jævn masse. Derefter ostecremen over kiksebunden og bages i 30 min. ved 190 grader. Kagen tages ud af ovnen og afkøles.

Når kagen er kold, blandes cremefraichen med resten af sukkeret (60 g) og kornene fra vaniljestangen. Hæld massen over den afølede kage og bag igen ca. 10 min. på 190 grader.

Afkøl og sæt i køleskabet 5-6 timer eller natten over.

Det skal lige nævnes at jeg lavede min om morgenen, hvor gæsterne kom kl. 14.00, og der var den helt perfekt. Vi spise ca. halvdelen med gæsterne og resten af kagen forsvandt i løbet af to aftener sat til livs alene af Mio og jeg.

Én ting er sikkert: jeg er addicted. Cheesecake smager så mega godt. Og så pyt med fedtindholdet i sådan en kage... ;) I want more



Friday, April 5, 2013

***







Tuesday, April 2, 2013

monkey

Jeg har netop færdiggjort disse, og ja ja jeg elsker at strikke strømper, don't get me started ;). Modellen hedder Monkey og er en gratis opskrift fra Knitty.com. Disse sluttede jeg af med at væve maskerne fra hver pind sammen, så man opnår en helt usynlig aflukning. Jeg ved ikke, hvad stingene hedder på dansk, men på engelsk hedder det kitchener stitch. Jeg har brugt det et par gange før, men det er umuligt at huske fra gang til gang, så er det godt med lidt moderne hjælpevideoer. Jeg brugte denne video fra knittinghelp.com.



Monday, April 1, 2013

påskeferie - take 2






Project 52

Billeder fra 13/52

Påske - take 1

Ferien er slut, og om få timer starter en ny og hektisk uge. Jeg rejser til Italien i morgen tidlig og efterlader Mio med begge børn samtidig med, at han starter på arbejde efter 3 måneders orlov. Jeg er først tilbage torsdag aften, men vi har heldigvis allieret os med min mor, som hjælper med at hente, så pigerne ikke får alt for lange dage. Det er trods alt stadig meget nyt med vuggestue og børnehave.

Vi har haft en skøn ferie. Ikke at vi har lavet det helt store, men vi har nydt de lange morgener og dage uden planer. Med to små går meget op i rutiner, rutiner og rutiner, men vi har da alligevel formået at bryde hverdagen og opleve lidt mere end normalt.

Her kommer take 1 af vores påskeferie: en tur på Aros og cremebollebagning med hjælp fra Dr Oetker.