Thursday, February 28, 2013

Strikket gamasher

Uldgamasher til Uma med elastik i taljen. Strikket efter denne opskrift.






***

Da jeg læste arbejdede jeg for en kunster, der hedder Birgit Østergaard. Hun er det sejeste, sødeste man kan forestille sig, og så laver hun nogle helt fantastiske lamper og værker. En af frynsegoderne ved arbejdet var selvfølglig muligheden for at udsmykke sit hjem med nogle utrolig smukke og behagelige lyskilder.



Tuesday, February 26, 2013

Nederdel

Cowboynederdel til Ea endelig færdig. Den har ligget i en kasse og er blevet forsømt siden jeg startede for et par måneder siden. Det var meningen, at der skulle være læg hele vejen op, men jeg synes, at det blev for tungt. Dog er den blevet lidt for lang. Jeg havde tænkt, at den skulle være knælang, men nu går den lige på den anden side af knæene. Jeg har skulet lidt til denne nederdel, mest som inspiration.



Monday, February 25, 2013

Weekend recap

Suk, så gik der endnu en weekend. Den har hovedsageligt bestået af hjemlig hygge med fri leg, kage bagning, kreaværksted og hvad vi ellers har kunne finde på. Alt praktisk aka bilkøb, rengøring, fodlister, lampeophæng you name it, er blevet syltet til fordel for alt det hyggelige. I morgen går den løs igen med mig i Tyskland hele onsdag og til møde i Billund med overnatning fra torsdag til fredag. Det bliver min første overnatning væk fra Uma. Jeg er ikke nervøs for hende. Det bliver værre for mig. 

Ea starter i børnehave på fredag, men heldigvis kan jeg være hjemme til afslutning i vuggestuen om torsdagen, og fredag skal hun kun være der i et par timer. Uma har plads i vuggestuen fra på fredag, men hun starter først engang i næste uge. Vi skal lige have Ea kickstartet. 


Sunday, February 24, 2013

8/52

Jeg kunne godt tænke mig at oprette en undersiden, hvor jeg kan ligge alle billederne i 52 Weeks - projektet. Er der nogen der ved, hvordan man gør det?


Thursday, February 21, 2013

Done!

Altså med kjolen fra Susie Haumanns bog Knit for your kid. Vigtigste succeskriterie: Ea skal kunne lide den! Og det tror jeg heldigvis også, at hun kan. Hun fik den på i går i vuggestue og havde den også på, da hun blev hentet. Det er et godt tegn. Dog ville hun skifte lige da hun kom ind af døre. Det er et knapt så godt tegn, men på den anden side, så skifter hun tit tøj, når hun kommer hjem. Elastikken ud af håret og på med et tylskørt. Jeg tror, det er hendes måde at koble af på og nyde at være hjemme.

Garn: Duo Merion, Design.Club
Ravelry link




Tuesday, February 19, 2013

Sockaholic

Jeg elsker at strikke strømper. Det er noget af det mest mediterende, jeg ved. Jeg har prøvet alle teknikker: Strømpepinde, Magic Loop, to strømper på én pind, strømper oppefra, nedefra, med traditionel hælkap og med vendepinde. Der er mange teknikker og metoder, og alle har en favorit. Min favorit er strømpepinde. Jeg ved, at der er mange, der synes, at strømpepinde er noget besværligt noget at holde styr på, men jeg synes, at det er det nemmeste og hurtigste. Sandsynligvis fordi det er sådan jeg oprindeligt har lært det. Pindeskiftet og de evindelig gentagelser, igen og igen.... jeg elsker det ;)

Med årene har jeg også erfaret, at strømper er en super god ting at forære væk. Især de tykke af slagsen. Hvis jeg strikker til venner eller familie, hvor de ikke har ønsket sig noget bestemt, ender jeg altid med sokker, for det jeg ved, at de kan bruge.

Men jeg lover jer, at et par tynde uldstrømper i skoene også føles fantastisk. Jeg kan garantere jer det bedste skoindeklima med den perfekte temperatur. Det lyder måske fjollet men for nogle er strømpestrikning næsten en religion. Min mormor strikkede indtil for et par år siden 34 par strømper (altså 68 strømper, gisp) hver jul, og samtlige 4 børn, 4 svigerbørn, 8 børnebørn, 8 svigerbørnebørm og 10 oldebørn lærte at værdsætte et par rigtigt lækre uldstrømper. Julens højdepunkt var altid, hvad farve man fik i år.

Jeg havde en periode, hvor jeg strikkede strømper hele tiden. Ville eksperimentere og prøve nye teknikker. I denne proces opdagede jeg rigtigt mange dedikerede strømpestrikkere, der laver de vildeste ting. Bl.a. hende her, som faktisk endte med at blive editor på Interweave Knits, hvis nogle skulle kende det. Så hardcore er jeg alligvel ikke!! Men så er der også hende her, Cookie A, som laver nogle ekstremt velskrevne strømpeopskrifter. Jeg har bl.a. strikket Hedera, som er gratis og ret simpel at strikke og Pomatomus, som er lidt sværere. Lige nu er jeg i gang med Monkey. På billedet er Yarn over Cable fra denne bog.

Det var mange links og snak frem og tilbage. Jeg kunne forsætte og forsætte. Blot kan jeg klart anbefalde alle, der kan strikke ret og vrang til at prøve  et par strømper (el. én... ). Og bare vent, det her er i hvert fald ikke sidste indlæg om strømper på denne blog! //Nina






Sunday, February 17, 2013

7/52

Uma kan nu rejse sig op. Og Ea. Hun er bare fræk og sjov!


weekend recap

Hvad søren skulle man gøre uden weekender? Tid til at lade op, slappe af og nyde hinadens dejlige selskab. Jeg holdt fredag fri, så denne weekend var ekstra lang. Kan stadig undre mig over, hvordan den ene ekstra dag, kan gøre en så stor forskel. Det føltes næsten som om, vi har haft ferie.

Højdepunkter: Edvard Munch udstillingen (i sidste øjeblik - den lukker i dag). Bamsehospital (ser man bort fra, at Ea var død bange for hospitalsklovnene, var det et hit). Ansigtsmaling og fri leg
















Friday, February 15, 2013

ministrømper til baby

Kabelstrikkede minisokker til Uma. Det er lang tid siden, at de er fremstillet, og taget i brug for den sags skyld. Dette indlæg må siges at være klassificeret under kategorien "hvis du ikke har andet..." ;D Jeg smider lige en opskrift på en af dagene.

Sofadate

Det glæder mig, at så mange travle småbørnspar prioriterer tiden og finder anledning til at nyde hinanden til lidt god mad og vin. At anledningen er Valentinsdag, kan jo som sådan være ligegyldigt.

Vi er for dårlige til det. Inden vi fik Uma, da Ea var lille, blev det til et par biografture og koncert med Oh land (vi kom derned, fik en øl og hørte de første 3 opvarmningsnumre, inden min søster ringede, at Ea havde brækket sig og var mega dårlig), men at gå på date er vi for dårlige til. Det skal så også lige siges, at vi købte huset da Ea var 1 år og brugte 9 måneder på at renovere. Alt overskud og penge blev sat i huset.

Nu dater vi hver aften med en god serie og lækkerier i kompensation for trætheden og bøvlet med to små, jajaja undskyldninger er der mange af. I starten da vi lærte hinanden at kende, så vi Lost og Heroes, men nu er vi endelig blevet hooked på noget igen. Homeland. Hvis ikke I har set den, så hop på den. Det er super hyggeligt, at have noget at samles om, når børnene er puttet. Og her mener jeg ikke tv-avisen eller sporløs ;).

Sunday, February 10, 2013

6/52




sniksnak & the winner is...

Den primære årsag til, at jeg startede min blog er den ekstremt givende effekt det får på én, når man deler og udstiller sin hobby. Jeg har mange dejlige venner, men ingen med hvem, jeg kan dele min allerstørste hobby med. Venner møder man i skolen og kollegaer på arbejdet, og hobbyer er sjældent det, man finder fællesskab om, og som binder én sammen. Sådan har det i hvert fald ikke været for mig.   Heldigvis fandt jeg Lise for en del år siden, efterhånden. Eller rettere tilbage i 2007, hvor hun var den første, jeg mødte på min egen alder, der også strikkede. Vi har 1000 andre ting til fælles men jeg elsker, når vi lirer den af og snakker vores helt eget strikkesprog. I dag handler mange blogs om meget andet end selve hobbyen. Vi inviterer indenfor, og deler stort og små og finder ud af, at vores liv har meget til fælles. For mig er det kreative det drivende og derfor ærgrer det mig også, at der går så lang tiden mellem mine kreative indslag. Jeg har 100 projekter i hovedet, men hvor forsvinder tiden hen? Blot en lille refleksion her søndag aften, hvor igen har fået syslet alt for lidt. Men bare rolig, i mit hovedet har jeg syet to kjoler, strikket en hue, malet en dør og sovet middagslur!


BTW så blev det nummer 20 kommentar ud af de 27, der har vundet Kähler kanden. Tillykke, Christina du er vinder af min allerførste give away!


Sunday, February 3, 2013

5/52



Friday, February 1, 2013

MANO fra Kähler

Hermed bloggens allerførste give away. En super fin kande i isblå fra Kähler. Smid en kommentar og tilmeld dig som fast læser, hvis du har lyst. Hvis ikke, så er kommentaren også helt fint ;). Jeg trækker en vinder næste weekend søndag 10/2.


A Fun story

Som daglig blog-addict har jeg ofte tænkt på, hvordan det foregår, når en blogger anmelder, tester og skriver om kommercielle produkter eller services. Også fra en faglig synsvinkel er det et interessant koncept at se, hvordan budskaber ændrer sig fra at være ren reklame til at få troværdighed og kontekst. Jeg har også tænkt på, hvordan de udvælger bloggerne. Er det ud fra læserantal eller kigger de på personen bag bloggen? Nok begge dele. Men jeg tror ikke PR bureauet Lahme kiggede på mine læsertal, inden de spurgte om jeg ville afprøve et produkt, for jeg har i sandhed ikke særligt mange medlæsere. Mon de kiggede på personen bag? I så fald har de vurderet, at jeg ville være den rette til at smagsteste FUN saftevand! Hahahaha af alle ting, så er det FUN saftevand, der skal være mit første kommercielle indspark på denne lille dagbog. Ikke Urtekram, øko juice, helsevand eller frugtsmoothies. Nej, det skal være FUN ;). Om det er fordi jeg rimer godt på syntetisk og usundt, det håber jeg ikke, men jeg er vokset op i 80'erne, så måske de vil spille nostalgikortet. Aj, altså det er FUNny

I hvert fald modtog vi den anden dag en kæmpe pakke med 8 flasker FUN saftevand, altså hele 72 liter saftevand. Saftevandet er stadig ligeså super koncentreret, som jeg husker den fra barndommen og skal blandes 1:9. Det må man jo sige er noget mere økonomisk end almindelig saftevand som blandes 1:4. Men smagsvarianterne er blevet mere avancerede i form af Jordbær/Guanabana, Guava/Lime, Brombær/Blåbær, Hindbær/Granatæble, og så er det sødet udelukkende med noget der hedder Stevia, som er naturens sødemiddel, 100 % naturligt og indeholder kun 1 kcal/dl.

Vi drikker meget sjældent saftevand. Hvis vi endelig skal hygge os, så er det juice eller smooties, som trækker mest, men til fødselsdage kan vi godt sætte saftevand på bordet. FUN saftevandet smager som jeg husker det fra min barndom. Sødt og slikagtigt. Flaskerne ligner dem også, logoet er det samme, og de er ikke håbet på økobølgen. Men jeg er sikker på, at det er langt mindre usundt, end dengang det smagte af kemi ;)

Med de 72 liter Fun saftevand fulgte også en meget fin kande. Så med bloggens anmelderdebut, kommer hermed også første GIVEAWAY. Stay tuned....