Tuesday, October 30, 2012

Så er der varme ører

Så er elefanthuen til Ea færdig. Det har været lidt en satsning, da Ea har nægtet at prøve huen på i processen, så jeg var ekstremt spændt på om den var for lille. Jeg har strikket en ribkant op, så huen sidder stramt til ansigtet. Jeg har strikket med to tråde i stedet for én, som opskriften siger og den er blevet noget kraftigere i kvaliteten end de tidligere huer jeg har strikket. Måske er det derfor jeg lidt har fortrudt kanten. Måske skulle jeg bare have strikket med en tråd i ribkanten, så den ikke blev så voldsom... Anyways, den er med i vuggeren i dag og hvis jeg fortryder gør jeg ligesom hende her. Det ser nemlig også bare fint ud. For øvrigt så er den også lidt kortere end i opskriften, men jeg løb tør for garn. //Nina



Friday, October 26, 2012

Cravings

Siden Mette Blomsterberg i tirsdags lavede kartoffelkager i "det søde liv", har jeg cravet en kartoffelkage, og det er til trods for jeg faktisk aldrig har smagt én. Jeg er til creme og flødeskum big time, og smider du en hel masse marcipan oven i hatten, ja, så er det perfekt, ikke :) Og når man nu er på barsel, så kan man jo lige smutte forbi Langenæs drive-in bager, hvor man både slipper for at tage barnet ud af autostolen og for at blive fristet af metervis af brød og kager. Fornuftig dovenskab: ren win-win :). Kagen var fremragende, måske knap så syndig som Blomsterbergs, men god alligevel, og blev indtaget sammen med kaffe og foran computeren. Det er sgu hygge!


Thursday, October 25, 2012

***

Jeg er helt vild med bordeaux-farven, som er overalt lige i øjeblikket. Jeg har aldrig været til det alt for lyserøde tøj, og lilla er jeg ærligt talt kørt lidt død i, da hun har rigtigt meget i lilla. Men den her bordeaux er både piget og tålelig og så klæder den pigernes brune øjne helt perfekt. Uma har fået en lille hat med øreflapper strikket efter en opskrift fra "All you knit is love" af Susie Haumann. Jeg fik strikket den lige rigelig lang, så jeg har måtte hæfte yderkanten op med et par sting, så den ikke blev ved med at rulle ned i øjnene, men da det i forvejen er meningen, at kanten skal rulle, gør det jo ingenting.

På pindene er en elefanthue til Ea fra Drops (version 4.0, hun har 3 aflagte, og de har været super). Jeg strikker med dobbelt garn, da den godt må være lidt vamset, og garnet er det samme som til Umas hue, nemlig Isager Alpaca 2. Jeg plejer at samle masker op og strikke en dobbelt ribkant rundt om ansigtet, så den ikke sidder og flapper, men har også set, at man kan sy en elastik rundt i kanten. Det ser ud til at have samme funktion.



Tuesday, October 23, 2012

Cph Fashion Week '09

Den anden dag da jeg ryddede op i gamle mails, faldt jeg over en mail fra kunstneren Isabel Berglund, som udstillede et kæmpe strikket værk på Fashion Week tilbage i 2009.

”Knitted Green Pollution" – en håndstrikket skorsten” som er efterfølgeren til mit håndstrikkede rum "Maskernes by" 

Værket er lige blevet udstillet første gang på Gallery Int. Fashion Fair d 6-10 august, der afholdes i Forum i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. Knitted green pollution skal nu udstilles i forbindelse med Copenhagen design week på udstillingen Showhow i Hald D i København.

Skorstenen dækker et areal på ca. 4 kvadratmeter (2x2 meter) og består af ca. 400 stk. firkanter, der- fungerer visuelt som mursten, disse kvadrater er så blevet syet sammen i hånd- som mørtel mellem mursten- for at blive til en blød og farverig skortsten.Op af skorstenen kommer der diverse overdimensionerede grønne objecter såsom en blokfløjte,træperler,en pibe, træklodser, strikede objecter som kæmpe kugler,dyr og andre sjove ting, der er desuden et strikket skorstensfejer kostume, som man kan træde ind i(se foto)

Selve den strikkede skorsten er lavet, på den måde at jeg har lavet knit kit med garn, opskrift og strikkepinde, som jeg har sendt med posten eller været ude og aflevere hos folk, der har således fra hele Danmark været ca 80 strikkere igang fra deres private hjem og andre igen via Røde Kors ”Nørklerne”og forskellige ældre centrer, derudover har jeg afholdt workshop for alle der gerne ville strikke en sten til skorstennen.
Denne kollision af en masse personlige håndtryk og mine egne evner har været med til at virkeliggøre skorstenen på ca 8 meter høj, derved hvorfor hver mursten i skorstenen har fået sin egen personlige præg i håndstrikken.

Som I måske kan gætte så bidrog jeg med et par mursten til skorstenen. Egentlig et ret kedeligt strikkeprojekt (ret på giga store pinde, tror det var pind nr.20), men sjovt at se hvad det blev til og være en del af noget større. //Nina


Monday, October 22, 2012

The Little Bird Collection by Amimono

Ny sweater til Ea på pindene. Jeg var oprindeligt ude efter en islænder af en slags, men faldt for "Sparrow", som føltes let men stadig vamset. Den er strikket i to farvet patent, hvor man strikker ned i den foregående maske to gange, dvs. én gang med den ene farve og så én gang med den anden farve. Man strikker altså hver pind to gange. Det tog mig lige et par pinde før jeg havde helt styr på det, men når først det kører, er det overhovedet ikke kompliceret. Den ene tråd er Isagers Highland Wool, som jeg har valgt i denne farve, hvor tråd nummer 2 er en meget tynd Silk Mohair, som er meleret. Indtil videre er jeg meget godt tilfreds med resultatet. Den er ekstrem blød, så jeg er nervøs for, om den måske kommer til at fnuldre....//Nina



Sunday, October 21, 2012

Elastikpynt

I har sikkert set det tusinde gange før, og filtkugler i elastikken er da også lidt af en klassiker over nemme, hurtige projekter. Ikke desto mindre synes jeg, at effekten er stor, og det pynter vildt meget i en basic hestehale. Det ville helt sikkert også se sødt ud i en hårbøjle, så det må prøves næste gang. Filtkugler kan jo fås i stort set alle hobbyhandler, Søstrene Grene, men disse er købt i Rema1000 af alle steder. //Nina




Weekendtid er kagetid

For Ea startede weekenden allerede fredag, så der har været masser af tid til hygge, leg og kagebagning. Lørdag gik dagen med svømning (Vi har fået det planlagt lidt dumt, så Ea og Mio svømmer kl. 10.30 og jeg svømmer med Uma kl. 14, suk) og så har faster fra København været på besøg fra lørdag til søndag. Nu glæder jeg mig rent faktisk til at ugen starter, og til at halvdelen af familien tager afsted mandag morgen. 

Kagen er en klassisk chokoladegenoise med vaniljesmørcreme. Jeg havde håbet på en smuk hvid smørcreme fyldt med sorte vaniljekorn, men den gik ikke for Ea, som insisterede på en lyserød kage :). Og så tabte hun lige en halv dåse krymmel ovenpå.... //Nina

Friday, October 19, 2012

Syning på japansk

En fin lille kjole syet i sommers i håbet på bedre vejr. Det blev aldrig en rigtig god sommer, men jeg er godt tilfreds med denne lille kjolesag. På billedet ser det ud som om, at der er en lille fold midt på foran, men det er der altså ikke. Det må være en lille krøl på det grafiske print, der gør, at billedet snyder. 

Jeg har syet efter et mønster fra en japansk sybog, som blot er én blandt et hav af fantastiske japanske sybøger. Jeg elsker den simple japanske stil og måden, hvorpå hver illustration ned til den mindste detalje viser fremgangsmåden og de enkelte steps i syprocessen. Denne bog købte jeg i Singapore på en rejse med arbejdet, men jeg har for nyligt opdaget, at man kan købe den + en masse andre på amazon.fr, hvor bøgerne oven i købet er oversat til fransk, og fransk det kan jeg både tale, læse og skrive. Dog er der nu noget over den japanske sirlighed/stramhed=charme, som jeg nødig ville undvære.







Vi prøver igen...

... jeg springer direkte ud i det og koncentrerer mig om layout og design senere. Kort opsummering siden sidst jeg var aktiv i blogverden:

- min blog knitindenmark.blogspot.com blev træt af manglende updates og blev lukket i 2009 efter at have været online et par år. Dog har jeg stadig en del billeder liggende på Flickr til dem der vil se, hvad jeg fik for hænderne tilbage i 2007-09. Linket er her.

- jeg er blevet færdiguddannet (2008) og fik mit første job (også 2008). Det indebar meget arbejde og rejser, hvor det dog altid lykkedes mig at få sneget et par strikkepinde med. Har endnu ikke oplevet at få dem taget fra mig i security kontrollen. Dog har jeg efterladt strikketøj rundt omkring i verden. Bl.a. glemte jeg en halv sok i USA med strikkepinde og det hele, så min tur tilbage til europa blev noget længere end forventet. Det var sindsygt ærgerligt og jeg mistede totalt min knitting mojo og fik aldrig strikket den anden strømpe færdig :)

- blev så gravid (2009) efter et 1,5 år som arbejdende, og som for de fleste hormonfyldte redebyggere, blev mit i lille århusianske liv totalt fyldt med krea/nørkleri/det-syer-jeg-da-bare-lige-selv/strikilangebaner -projekter, og da baby først var der, havde hun huer nok til at overleve en istid. Plus at min mor var blevet grebet at mormor forventningsglæden, så hun spyttede strik ud i lange baner. Barnet (21/3/2010) var for øvrigt en dejlig pige på 4400 g, sumobryderen, som i dag er 2,5 år og en lille nips på 12,5 kg og med verdens korteste navn: Ea 

- det efterfølgende år (2011), husker jeg meget lidt af... da først barslen var forbi, og jeg startede på arbejde, var der pludselig meget lidt tid tilbage til alt det sjove. Hverdagen gik op i arbejde, hentning, putning (det gør den stadig), men det var nok lidt af et chok at møde virkeligheden som mor, far og vuggestueunge. Men jeg fik da stadig nørklet lidt, og som det første indlæg på denne blog vidner om, så  havde jeg i starten af året store forventninger til min blog, men så købte vi et hus. OKAY det var ikke en hurtig let's do it-beslutning, men en lang diskussion om idealer, livskvalitet, rådighedsbeløb, blablablablabla.....Anyways, vi havde råd til 79 m2 lige på den anden side af Ringgaden, og så kan det nok være vi fik travlt. Det blev til 9 måneders ombygning, hvor vi heldigvis var så priviligerede, at vi kunne bo i vores lejlighed alt imens Mio brugte hver weekend og ledigt øjeblik på ombygning. Vi så ikke meget til hinanden men alligvel nok til....

- at jeg blev gravid igen (2011) men denne gang var det så bare cirka 20 gange hårdere at være gravid, men sumo (4200g) nummer 2 kom til verden (10/05/2012) og efter en dag på Skejby kom vi hjem til det lille hus, som trods manglende fodlister, et halvfærdigt køkken og utallige andre hængepartier, føltes som en fantstisk hjem med masser af hjerterum og varme. Eas lillesøster på nu snart 6 måneder hedder Uma.

- nu er jeg her så igen. Mon det lykkes denne gang? Jeg ved det ikke man lad os se, hvor det bærer hen.  Men selv uden blog har jeg ikke forsømt min Google Reader, hvor jeg hver dag opdager, følger og beundrer alle jeres hyggelige og inspirerende blogs. Jeg håber I vil følge med her

. (punktum) og på snarligt gensyn

Kærligst Nina